Тема “Мій улюблений рецепт” (My favourite recipe)

1c1749a5135946c0a403511d8f7a5f78 Тема Мій улюблений рецепт (My favourite recipe)

My favourite soup is Solyanka. My mum cooks it and I usually help her. Solyanka is a traditional Ukrainian soup, very delicious, thick and spicy. It is a meat lover’s dream and especially nice on cold winter days. It can be cooked in different variations with beef, pork, chicken, sausage and pickles. I’m going to describe my mother’s recipe of Solyanka. She doesn’t add potatoes, by the way.

Ingredients:

Beef on the bone – 500 g

Beef kidneys – 200 g

All kinds of meat products (ham, smoked sausage, bacon, boiled sausage, salami) – 800 g

1 onion

3 barrel-salted cucumbers

Росол brine – ? (half) cup

Tomato paste – 3 tablespoons

Capers – 2 tablespoons (optional)

1 bay leaf

Peppercorns to your taste

Sunflower oil – 3 tablespoons

And no salt added.

 

Preparation:

  1. The Boil beef in 3 litres of water for 1,5 (one and a half) hour on medium heat.
  2. Wash the beef kidneys, cut them in halves, remove fat, skin and vessels. Leave in cold water for 15 minutes. Pour out the water, then the boil kidneys in fresh water for 5 minutes. Change the water again and let them boil for 1 hour on medium heat.
  3. Now it’s time to fry vegetables. Pour the oil into a смаження pan. Add the chopped and onion fry until golden. Stir in the tomato paste. Remove the seeds from the salted cucumbers, cut them in filaments and put into the смаження pan. Fry the vegetables together for 3-4 min. Pour in some hot broth, stir in well, reduce the heat to medium and continue cooking for 5 min.
  4. Take the boiled beef out of the broth, remove the bone and chop the meat. Strain the broth, pour in the pickle brine and bring to a boil.
  5. Slice the boiled kidneys thinly, cut the meat products in filaments. Now put into the broth the fried-up stuff, the meat and kidneys, meat products. Add capers, peppercorns and 1 bay leaf. Bring the soup to a boil and simmer slowly for 10 min. Solyanka is ready!

 

My useful tip: let your Solyanka stand for a couple of hours before you eat.

Serve with sour cream, parsley, several olives and a slice of lemon. Enjoy your meal!

 49e1f60d5dacf508e42c637d3ceba47f Тема Мій улюблений рецепт (My favourite recipe)

Переклад

Мій улюблений суп – це солянка. Моя мама готує його, а я допомагаю. Солянка – традиційний російський суп, дуже смачний, густо і ароматний. Це мрія для любителів м’яса і особливо хороша в холодні зимові дні. Її можна готувати в різних варіаціях з яловичиною, свининою, куркою, ковбасними виробами та соліннями. Я опишу рецепт солянки від моєї мами. До речі, вона не додає картоплю.

Інгредієнти:

Яловичина на кістці – 500 г

Яловичі нирки – 200 г

Всі види м’ясних продуктів (шинка, копчена ковбаса, шинка, варена ковбаса, салямі) – 800 г

1 цибулина

3 солоних огірка

Огірковий розсіл – півсклянки

Томатна паста – 3 стіл.ложки

Каперси – 2 стіл.ложки (бажано)

1 лавровий лист

Чорний перець горошком за смаком

Соняшникова олія – 3 стіл.ложки

Сіль не потрібна.

 

Приготування:

  1. Відваріть яловичину в 3 літрах води протягом півтори години на середньому вогні.
  2. Промийте яловичі нирки, розріжте на половинки, видаліть жир, плівку і судини. Залиште в холодній воді на 15 хвилин. Злийте воду і відваріть нирки у свіжій воді протягом 5 хвилин. Ще раз змініть воду і дайте поваритися протягом 1 години на середньому вогні.
  3. Тепер настав час для засмажки овочів. Налийте в сковороду масло. Додайте нашатковану цибулю і підсмажте до рум’яного кольору. Додайте томатну пасту і розмішайте. З солоних огірків видаліть насіння, наріжте їх соломкою і додайте в сковороду. Готуйте овочі ще 3-4 хвилини. Влийте трохи гарячого бульйону, добре перемішайте, зменшіть вогонь на середній і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.
  4. Дістаньте з бульйону варену яловичину, приберіть кістку і наріжте м’ясо шматочками. Процідіть бульйон, влийте розсіл і доведіть до кипіння.
  5. Тонко наріжте скибочками варені нирки, поріжте соломкою м’ясні продукти. тепер додайте в бульйон овочеву зажарку, м’ясо і нирки, м’ясні продукти. Покладіть каперси, перець горошком і лавровий лист. Доведіть суп до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Солянка готова!

Моя порада: залиште солянку постояти пару годин, перш ніж приступати до їжі.

Подавайте зі сметаною, петрушкою, оливками і часточкою лимона. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Вчити англійську: Англійська мова онлайн