Тема “Здорове харчування” (Healthy eating)

3053a5b89e3d93439fd480ecac7bb24e Тема Здорове харчування (Healthy eating)

Our health depends on our eating. Food provides us with the energy that we spend with physical exertion. Update and development of the organism at the cellular level directly depends on the products that we use. The body needs to receive a number of sufficient nutrients every day: proteins, carbohydrates, fats, vitamins, minerals, trace elements.

Proper nutrition is a mandatory point of a healthy lifestyle and a guarantee of stable functioning of the body as a whole.

Everyday diet should be diverse and full. Freshness of products is very important. It is necessary to monitor the volume of food intake. Each person’s portion varies, depending on age, health status, gender, and equipment. Cereals, fruits and vegetables, fish, meat, eggs, dairy products, nuts, salt, sugar, fat, should be present in the diet. A balanced diet should become a way of life. You should refuse to give up snacks and fast food. Thoroughly chew food, do not swallow large chunks. It is strictly forbidden to drink food with water. You can eat everything, but in moderation. Overeating and incompatibility of products leads to a disruption of metabolism, diabetes and obesity. It is very appropriate to say Socrates: “We do not live in order to eat, but eat in order to live.”

Переклад

Від того, як ми харчуємось залежить наше здоров’я. Їжа забезпечує нас енергією яку ми витрачаємо при фізичних навантаженнях. Оновлення і розвиток організму на клітинному рівні безпосередньо залежить від продуктів, які ми вживаємо. Організму необхідно щодня отримувати достатню кількість поживних речовин: білки, вуглеводи, жири, вітаміни, мінерали, мікроелементи.

Читайте також:  Уроки з англійської мови - Урок 119

Правильне харчування – це обов’язковий пункт здорового способу життя і запорука стабільного функціонування організму в цілому.

Щоденний раціон повинен відрізнятися розмаїтістю і бути повноцінним. Важлива свіжість продуктів. Слід стежити за обсягом порцій прийнятої їжі. У кожної людини порція різна, залежить від віку, стану здоров’я, статі, комплектації. У раціоні повинні бути присутніми зернові культури, фрукти і овочі, риба, м’ясо, яйця, молочні вироби, горіхи, сіль цукор, жир. Збалансоване харчування має стати способом життя. Слід відмовитися відмовитися від перекусів і фаст-фуду. Ретельно пережовувати їжу, не ковтати великими шматками. Категорично заборонено запивати їжу водою. Їсти можна все, але в помірній кількості. Переїдання і несумісність продуктів приводить до порушення обміну речовин, цукровому діабету і ожиріння. Тут дуже доречний вислів Сократа: “Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити”.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: