Як називаються спеції по-англійськи?

kak nazyvayutsya specii po anglijjski 38 Як називаються спеції по англійськи?
Багато кухні світу містять у собі різноманітні прянощі. Без каррі не можна уявити собі індійську кухню, без орегано і базиліка – італійську. Ну і звичайно не буває мексиканської кухні без пекучого перцю чилі.

Деколи страви з прянощами можуть здатися нам дуже гострими або надто солоними. Щоб не потрапити в халепу, необхідно орієнтуватися в травах, спеції, приправи тощо. Для них в англійській мові існує кілька варіантів: spice (спеція), dressing (більше заправка для салату, ніж суха приправа), seasoning (схоже на dressing, але частіше приправа, ніж заправка), condiment (спеції).

Крім відомих нам з дитинства солі (salt/sea salt), часнику (garlic) є ще перець (pepper). Він може бути black, red, green, white, а також він буває ground pepper (мелений) та whole pepper (горошком). Якщо це перець чилі або кайєнський перець, то називається він cayenne pepper. Якщо це паприка або солодкий стручковий перець, то ми говоримо paprika або capsicum.

До гострих спецій відноситься також ginger (імбир) і horseradish (хрін). Кисла заправка — vinegar (оцет).

Існують різноманітні пряні трави (herbs). У них може входити
Basil – базилік;
dill – кріп;
fennel – фенхель;
marjoram – майоран;
oregano – орегано або материнка;
parsely – петрушка;
parsnip – пастернак;
tarragon – естрагон, або острогін;
thyme – чебрець;
sage – шавлія;
lemon balm – меліса.
Сюди ж можна віднести mint – м’яту і bay leaf – лавровий лист.

Багато приправи (condiment) використовуються у вигляді насіння. Це:
caraway або cumin – кмин;
cardamom – кардамон;
coriander – коріандр;
anise – аніс;
sesame seeds – кунжут;
mustard seed – гірчичні насіння;
ajowan caraway – ажгон;
cloves – гвоздика.

Читайте також:  Лист-привітання подрузі з днем народження - LEARN ENGLISH - Вчимо англійську самостійно вдома, швидко і безкоштовно

В Індії ми повсюдно зустрінемо curry (каррі). Ще одна східна пряність – це мускат. Він може бути двох видів: mace (мускатний цвіт) і nutmeg (мускатний горіх). Ну і, звичайно ж, не забудемо про saffron (шафран) і turmeric (куркума).

Особливо виділимо ялівець (juniper) за його неповторний хвойний смак. А також angelica (дягель).

З солодких приправ можна виділити cinnamon – корицю, ваніль – ванілі і zest – цедру.

Bon appetit!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: